8 Eylül 2009 Salı

Türkiye 94-66 Bulgaristan

2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki 2.maçımızda Bulgaristan'ı 94-66 mağlup ederek gruptaki 2.maçımızdan da galibiyetle ayrıldık.Maçın ilk yarısında Bulgaristan'a oranla çok daha kaliteli bir takım olduğumuzu ortaya koyduk ve daha ilk yarıda 53-28 ile 25 sayılık farkı yakaladık.
İlk yarıda özellikle savunmada takım halinde ortaya koyduğumuz efor oldukça sevindirici.
Kerem ve Ender ilk yarıda hücumları kusursuza yakın organize etti,Ender aynı zamanda 4 tane üçlük isabeti sağladı.Takımın sürükleyici oyuncuları olması beklenen Hidayet ve Ersan'a ise 2.yarıda hiç iş düşmedi ve önümüzdeki maçlar düşünülerek dinlendirildi.
Semih yine takımın zayıf halkası olarak göze çarparken pota altında Oğuz ve Ömer Aşık beklediğimiz katkıyı verdi.Günün diğer parlayan ismi de Sinan Güler oldu.
Bulgaristan'ın zayıf bir takım olduğu ve takım disiplininden çok uzak olduğunu düşünürsek bu farklı galibiyetin bizi rehavete sokmasına izin vermemek gerekiyor.Yine de takım ilk iki maç itibariyle beklenenden de iyi gidiyor.Özellikle Ender şu ana kadar beklentilerin en çok üzerine çıkan isim oldu.
Yarınki Polonya maçı da mutlaka kazanılması gereken bir maç çünkü bir sonraki gruplara giderken grup sonuncusu ile oynanan maç dışındakiler de hesaba katılacak ve bu da çeyrek final yolunda bize avantaj sağlayacak.
Turnuvada ilk maçı kaybetmesine rağmen en iyi kadroya sahip olan İspanya halen benim en büyük şampiyonluk adayım.Türkiye ise bu gidişatı sürdürmeye devam ederse İspanya haricindeki her takımla başabaş oynayabilecek ve turnuvayı madalyayla kapatabilecek kapasitede olduğunu gösterdi.

Hiç yorum yok: