9 Eylül 2009 Çarşamba

Türkiye 87-69 Polonya


12 Dev Adam gruptaki son maçında ev sahibi Polonya'yı 87-69 yenerek ilk grup aşamasını 3'te 3 yaparak tamamladı ve 2.tura yükseldi.Ev sahibi olan Polonya sürekli dile getirildiği gibi çok dar bir rotasyona sahipti ve elle tutulur sadece 3 oyuncuları vardı;Logan,Lampe ve Gortat.
İlk 2 maçta yüksek ateş sebebiyle oynayamayan Ömer Onan sert savunmasıyla Logan'a zor anlar yaşattı ki ilk 2 maçtaki oyunuylaSinan da Ömer bu maçı kaçırsa onu çok aratmayacağını göstermişti.
İlk maçta sadece son çeyrek katkı veren,dün ise daha da iyi gözüken Ömer Aşık ise 10/11 gibi müthiş bir şut isabeti ile 22 sayı attı ve maçın yıldızı oldu.Tabi Ömer Aşık'ı çok iyi yerlerde topla buluşturan Kerem,Ender ve Hidayet'in de hakkını teslim etmek lazım.
Takım olarak çok iyi bir hava yakaladığımız ortada ve grubu ortalama 18 sayı farklarla kazandığımız maçların ardından namağlup lider tamamladık.
Ancak bir sonraki grupta işimizin daha zor olacağı kesin.Eğer çok büyük bir sürpriz olmazsa Sırbistan takımı İspanya ve Slovenya ile birlikte 2.turdaki rakiplerimiz olacak.Türkiye F Grubu'na 2 galibiyet ile başlarken diğer bütün takımlar 1'er galibiyete sahip olacaklar.İlk turda grup sonuncusu olarak elenen takıma karşı alınan galibiyet ise 2.tur için hesaba katılmayacak.
Türkiye gerçekten iyi yolda ve umut veriyor ancak şu ana kadar çok çok iyi şut attığımızı da unutmamak lazım.Her maç bu kadar isabetli şut atamayabiliriz o yüzden pota altını kullanmaktan asla vazgeçmemeliyiz.
Şu ana kadar kendini çok fazla sıkmayan Hidayet'e de daha çok ihtiyaç duyacağımız maçlar olacaktır.
2006'da olduğu gibi beklenti az olduğu zaman takımın daha iyi olduğu en önemlisi gerçek bir takım gibi olduğunu görüyoruz.

Hiç yorum yok: