9 Eylül 2009 Çarşamba

Bosna Hersek 1-1 Türkiye

Bosna'da alınan 1-1'lik beraberlik 2010 Dünya Kupası'na katılma şansımızı neredeyse tamamen bitirdi.Artık geriye sadece 2 maç kaldı ve Bosna halen Türkiye'nin 4 puan önünde.
Maça iyi başlayan Türkiye maçın 5.dakikasında 2.tehlikeli atağını gerçekleştirdi ve Emre Belözoğlu'nun golüyle öne geçti.Ancak bu golün ardından tecrübeli taraf olan Türkiye'nin oyunun kontrolünü ele geçirip tempoyu düşürmesini ve ortasahadaki Emre,Arda,Hamit gibi oyuncularla da bol pas yapmasını beklerken tam tersi Bosna istediği gibi oynamaya başladı.Sürekli artan bir baskı kuran Bosna'nın beraberlik golünün geleceği golün bir kaç dakika öncesinde belli olmuştu ve Salihoviç'in mükemmel frikik golüyle skora denge geldi,hemen ardından da itirazlarından dolayı Fatih Terim maçın hakemi tarafından tribünlere gönderildi.
Devre sonuna kadar da hiç etkili olamadık,son bölümde Önder akıl almaz hatalar yaptı ancak neyse ki bu pozisyonlar kalemizde golle sonuçlanmadı.
2.yarıya ise 2 değişiklikle başladı milli takım.Önder-İsmail değişikli benim beklediğim bir değişiklikti ancak bu değişikliğin ardından Ceyhun da savunmaya çekildi ve takım 3'lü defans yapmaya başladı,bu sürpriz oldu.Diğer değişiklik ise Hamit-Sercan arasında oldu.Hamit ilk 45 dakika bekleneni veremese de takım tüm hatlarıyla kötüydü ve bence Hamit bu takımda asla çıkmayacak bir isim.
2.yarıda daha istekli olan ve rakip yarı sahada görünen takım Türkiye'ydi ancak yine de 2.yarıda da iyi bir futbol oynadığımız söylenemez.Bosna takmı kaptırdığımız topların ardından kontrataklarla büyük tehlikeler yarattı ancak onlar da son vuruşlarda beceriksizlerdi.
2.yarıda ataklarda genelde sağ kanat tercih edildi ancak Gökhan Gönül 4 gün önce olduğu gibi yine etkili değildi.Arda da maçın son 15-20 dakikasına kadar istediklerini yapamadı.Benim maçta çok beğenmediğim isimlerden biri de Semih oldu.
Artık umutların tükendiği bir gerçek,matematiksel olarak 2.lik şansı devam etse de artık Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na katılamayacağını sanırım söyleyebiliriz.

2 yorum:

istanbulite dedi ki...

bu kadar çirkef bir futbol açıkçası beklemiyordum bosnadan..o kalecileri inş. gittigi dünya kupasında grupta 15 gol yer de..zamana oynamayı ögrenir :D keşke son dakikalardaki o top direkten dönmeseydi..ya da gökhan ve sercan o kadar cömert olmasaydı..yazık oldu..güzel,genç bir kuşagın önünün açılması engellendi biraz sanki..

Gökhan dedi ki...

kalecilerinin çok zaman geçirdiği doğru ama ben hayatımda zaman geçirdiği için 2.sarıdan atılan kaleci görmedim,o yüzden o konuda hakeme kızamıyorum,belki daha fazla uzatabilirdi.hakem maçın genelinde kötüydü yani ama zamana oynayan bir kaleciyi de ilk kez görmüyoruz,mesela ligimizde de petkoviç var :)
gökhan gönül seyrettiğim en kötü maçını oynadı,arda da yorgun gibiydi.
bu kadar genç yıldız adayının olduğu bir takımın üstüste 2.kez dünya kupasına gidemeyecek olması üzücü tabi ama keşke hayırlı bir şeye sebep olsa da fatih terim artık tamamen futbol dünyamızdan çekilse...