5 Eylül 2009 Cumartesi

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri

G.Afrika'daki Dünya Kupası'na yaklaşık 9 ay kaldı ve her kıtada eleme maçları devam ediyor.5-9 Eylül'de oynanacak maçların ardından gruplar yavaş yavaş şekillenmeye başlayacak.
Türkiye 5.Grup'ta önce bu akşam Kayseri'de Estonya'yı ağırlayacak,4 gün sonra da gruptaki kader maçında deplasmanda grup ikincisi olan Bosna'ya gidecek.Her ne kadar Türkiye Bosna'nın 4 puan gerisinde olsa ve Bosna da hiç hafife alınacak bir takım olmasa da Türkiye'nin grupta ikinci olacağını düşünüyorum.Son dönemde sürekli olduğu gibi yine işini son ana bırakan bir Türkiye var bu grupta da.İspanya ise grupta hiç puan kaybetmedi ve büyük ihtimalle liderliğini matematiksel olarak da 4 gün sonra ilan edecek.
Diğer gruplara bakınca da hiç puan kaybetmemiş 2 takım daha var,Hollanda ve Capello'lu İngiltere.

1.Grup'ta 2004'ten beri önemli turnuvalara katılamayan Danimarka lider,Macaristan da ikinci.Portekiz ve İsveç ise şu ana kadar hayal kırıklığı yarattı,bu iki takımdan en az birinin ilk 2'ye giremeyeceği kesin gibi.
2.Grup'ta Yunanistan ve İsviçre aynı puanda ilk 2 sıradalar,Letonya grubun şu ana kadarki sürpriz ekibi ve İsrail ile birlikte ilk 2'ye yükselme planları içinde.Bu grup heralde elemelerin en zayıf grubudur.
3.Grup'ta son yıllarda sürekli bir atılım yapması beklenen ama o çıkışı bir türlü gösteremeyen Slovakya ilk sırada ve sanki bu sefer olacak gibi.Grupta puansız olan San Marino dışındaki 4 takımın da halen iddiası var.
4.Grup'ta Almanya'nın liderliği,Rusya'nın da ikinciliği kesin gibi.Çekişmenin en az yaşandığı grup sanıyorum bu grup olacak.
6.Grup'ta İngiltere'nin tartışmasız bir üstünlüğü var.7 maçını da kazanan İngiltere'nin ardından 2.lik şansı en yüksek takım Hırvatistan.Ukrayna ve Belarus da sürpriz arayacak.
7.Grup'ta da 3.Grup'ta olduğu gibi sürpriz bir lider var,Sırbistan.2.sıradaki ise Domenech geldiğinden beri gerçekten çok kötü ve sıkıcı bir futbol oynayan Fransa var.Her şeye rağmen Fransa ilk 2'de yer alacaktır diye tahmin ediyorum.Litvanya,Avusturya ve Romanya ise şu ana kadar bekleneni veremediler.
8.Grup'ta lider İtalya.İrlanda ise 2.lik yarışında Bulgaristan'a oranla daha avantajlı.
9.Grup'ta da Hollanda puan kaybetmeden liderliğini devam ettiriyor ve ikincinin şu an tam 14 puan önünde.Makedonya,Norveç ve bir önceki elemelerde Fransa'ya korkulu anlar yaşatan İskoçya 2.lik peşinde.

Bugün oynanacak maçalra bakınca zevkli olabilecek ve büyük önemi olan maçlar var.
Danimarka-Portekiz,İsviçre-Yunanistan,Slovakya-Çek Cum. maçları bulundukları grupların kaderini belirleyebilecek önemde maçlar.
Ben de Holosko ve Senecky'li Slovakya'nın Sivok ve Baros'lu Çek Cum. ile oynayacağı maçı bekliyorum,sanırım Türkiye-Estonya maçıyla dönüşümlü olarak o maçı seyredeceğim.
03.30'da ise G.Amerika elemerinde dev bir maç var.Arjantin-Brezilya maçı bir çok yıldızı seyredebilmek için iyi bir fırsat.Ayrıca Brezilya'da Elano ve A.Santos da forma giyebilir.

Hiç yorum yok: