12 Eylül 2009 Cumartesi

Galatasaray 3-0 Beşiktaş:Kara Günler Geri Mi Dönüyor?

En sonda söylenecek şeyi en başta söylemek gerekirse benim bildiğim Beşiktaş daha 5.hafta olsa da bu farkı kapatamaz,kapanması için bir mucize lazım,o da zaten geçen sene olmuştu.
Maça her derbide alıştığımız şekilde anlaşılamaz tercihlerle başladı Denizli,ancak bu değişiklikler beklediğim kadar negatif bir etki yaratmadı oynadığımız oyunda.Doğru düzgün iki pas yaptığımız ilk anda zaten 1-0 geriye düşmüştük Rüştü'nün kale sahası için gelen kornerde kronik yan top hatalarından biri sebebiyle.Golden sonra ise oyunda yavaş yavaş eşitliği yakaladık arkasından da daha çok hücum eden taraf olduk.Bunda G.Saray'ın kendi yarı sahasında oynama isteği de etkili olmuş olabilir ama ben bu şekilde olduğunu düşünmüyorum.
İlk yarıda Beşiktaş'ın etkili olduğu anlarda en çok aksayan oyuncumuz hiç kuşkusuz Nihat'tı.Ayrıca Tabata da etki yaratamadı ve ikinci yarıya bu ikilinin yerine Fink-Bobo ikilisi ile başladı.
Ancak Nihat gibi Bobo da çok etkisizdi,Bobo'nun sakatlığı ne derece onu etkiledi bilemiyorum ancak oyuna girdiğine göre heralde 45 dakikayı kaldırabilecek bir durumdadır diye tahmin ediyorum.
Yine de ikinci yarıda 20 dakika boyunca maçta yine Beşiktaş üstünlüğü vardı oyun olarak ve Serdar Özkan'la 2 pozisyona girdi Beşiktaş.Ancak günün belki de en iyisi olan S.Özkan bu pozisyonları değerlendiremedi ve Rüştü'nün çok büyük hatası ile birlikte Baros'un golü geldi.
2-0'dan sonra sanırım artık beraberliğin bile imkansız olduğunu her Beşiktaşlı tahmin etmiştir.2-0'dan sonra oyuna giren Holosko'nun da hiç bir varlık gösteremeyeceği bizim için sürpriz değildi.
3.gole gelince de 80.dakikadan sonra 2 farklı yenik olduğumuz bir maçta Galatasaray gibi yetenekli hücum oyuncularına sahip bir takıma geniş alanda yakalanmamız halinde gol yemek olağan bir durum.
5.haftada Beşiktaş G.Saray'ın tam 9 puan gerisine düştü ve işlerin yolunda gitmediği de tamamen ortada.Artık Mustafa Denizli'nin şapkadan tavşanlar çıkarmak yerine belli bir şablon içinde belli oyuncularla oynaması gerekiyor.
Maç boyunca en beğendiğim isimlerde Beşiktaş'ta Ferrari ve S.Özkan,Galatasaray'da ise beklentileri de düşününce Sabri'ydi.
Beşiktaş'ın önünde çok önemli bir Manchester Utd. maçı var ve umarım camia en azından o maça kadar sakin kalmayı başarabilir ve bir bunalıma girmez.

Hiç yorum yok: