2 Eylül 2009 Çarşamba

Eurobasket 2009

7-20 Eylül tarihleri arasında Polonya'da düzenlecek olan Avrupa Basketbol Şampiyonası'na bir haftadan kısa bir süre kaldı.
2001'de Türkiye'de düzenlenen turnuvada final oynayan Türkiye daha sonra katıldığı 3 turnuvada da çeyrek finali bile görememişti.Bu gidişatı tersine çevirmek ve önümüzdeki yıl Türkiye'de yapılacak olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi eksikleri gidermek açısından oldukça önemli olan bu turnuvada Türkiye D Grubu'nda Litvanya-Polonya ve Bulgaristan'la birlikte yer alıyor.
Bulgaristan ve ev sahibi olmasına rağmen Polonya'nın Türkiye'yi zorlayabilmesi çok zor.Grupta liderlik yolundaki rakibimiz Litvanya olacaktır.
Şu an için tahminim Türkiye'nin turnuvaya çeyrek finalde veda edeceği yönünde ama Tanjevic faktörünü hesaba katarsak çeyrek finali bile göremeyebiliriz.
2 numara hariç kalan yerlerde oldukça iyi bir ilk 5'imiz olduğunu düşünüyorum ancak Tanjevic'in sürekli olarak arayışlar peşinde olması ve gereksiz bir uzun beş sevdası zaman zaman özellikle hücumda tıkanmamıza yol açıyor.
Hidayet doğal olarak takımın en önemli yıldızı olacak,onun en büyük yardımcılarının da tecrübeli oyun kurucu Kerem Tunçeri ve genç forvet Ersan İlyasova olmısını bekliyorum.
Turnuvadaki şampiyonluk adayım ise İspanya.

Hiç yorum yok: