12 Eylül 2009 Cumartesi

Türkiye 63-60 İspanya

12 Dev Adam ilk grup aşamasında 3'te 3 yaptıktan sonra F Grubu'ndaki ilk maçında son 10 yılda Avrupa basketbolunda sürekli en tepede görmeye alıştığımız İspanya'yı da 63-60 yenerek Polonya'da çıktığı dördüncü maçı da kazandı.
İlk 3 maçta olduğu gibi belki de daha fazla efor sarfederek,savunmada 40 dakikanın çok büyük bir bölümünde maksimum konsantrasyonla oynayan Türkiye,turnuvanın en büyük favorisi olarak gösterilen İspanya'yı mağlup etmeyi başardı.
Zaten gruba bütün takımların önünde başlayan Türkiye bu galibiyetle birlikte çeyrek finali %99 garantiledi daha önemlisi son 2 maçta alınacak 1 galibiyet bile liderlik için yeterli olabilir,bu da çeyrek finalde biraz daha uygun bir rakiple karşılaşmamızı sağlayacak.Gerçi şu ana kadar oynadığımız oyuna bakınca pek rakip ayırt etmemize gerek yok gibi duruyor,çünkü turnuvanın en iyi basketbol oynayan takımı diyebiliriz Türkiye için Yunanistan'la birlikte.
Maçta ön plana çıkan oyunculara bakınca özellikle ilk çeyrekte takımı skorda taşıyan ve uzun süre kenarda oturduktan sonra İspanya'nın son hücumunda müthiş bir blok yapan Ömer Aşık,ilk 2 maçın en kötüsü olan Semih ve en skorer ismimiz olan Ersan diyebiliriz ama hiçbir oyuncuyu da diğerlerinden ayırmak doğru değil bence bu maç için.Yıllardır hasret kaldığımız takım oyunu ve yardımlaşma hücumda sıkıntılar çektiğimiz bir maçta bizi İspanya önünde galibiyete taşıdı.
Hücumdaki sıkıntının nedenine gelince de takımın en büyük kozu olan ve Gasol-Parker ikilisi ile birlikte turnuvanın en büyük 3 yıldızından biri olduğunu düşündüğüm Hidayet'in sadece 2 sayıda kalmasıydı.Takımın Hidayet'in fazlasıyla suskun kaldığı bir maçta aldığı galibiyet ilerisi için umutlarımızı daha da arttırmamızı sağlıyor.
Türkiye'nin gruptaki diğer 2 maçı Sırbistan ve Slovenya'ya karşı olacak ve artık Türkiye bu maçlara favori olarak çıkacak taraf olacak.
Madalyaya ulaşmak artık fazlasıyla gerçekçi bir hedefe dönüştü.

Hiç yorum yok: