10 Eylül 2009 Perşembe

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri

5-9 Eylül'de yapılan maçların ardından G.Afrika'daki Dünya Kupası'na gidecek takımlar yavaş yavaş şekillenmeye başladı.Henüz gruplarında bir tek beraberlik bile almamış olan İspanya,İngiltere ve Hollanda Avrupa'da 2010 biletini almayı garantiledi.Milli takımımız ise yine 4 günde oyandığı 2 maçın birinde takıldı ve artık şansımız mucizelere kaldı.

1.grupta son 2 maçından beraberlikle ayrılmasına rağmen Danimarka 2 maç kala zirvede ve ne kötü ihtimalle 2.olacak gibi.İsveç üstüste aldığı galibiyetlerle ikinciliğie yükseldi.Macaristan evinde 2 kritik maç kaybederek bir nevi kendi ipini çekti.Esas sürpriz ise Portekiz'in büyük ihtimalle Dünya Kupası'na katılamayacak olması.

2.grup belki de en kolay grup.İsviçre Türk asılllı Eren Derdiyok'un 80.dakikadaki golüyle Letonya'dan 1 puanla döndü ve liderlik şansı çok yüksek.Yunanistan ise Moldova'da da kazanamadı ve 2.lik için aynı puana sahip olduğu Letonya ile çekişiyor.İsrail ise artık elendi gibi.

3.grupta ise Beşiktaşlı Holosko'nun takımı Slovakya büyük bir sürprize imza atmak üzere,neredeyse lider oldular diyebiliriz.Beklendiği gibi puansız bir şekilde son sırda olan San Marino'yu saymazsak gruptaki diğer 4 takımın da 2.lik iddiası sürüyor.Benim favorim ise Slovenya.

4.grupta ise beklendiği gibi Almanya ve Rusya diğer takımlara hiç şans tanımıyor.Rusya'da oynanacak maç grubun liderini belirleyecek.

5.grupta yani millilerimizin grubunda ise işler tamamen aleyhimize gelişiyor.2 maç kala Bosna'nın 4 puan gerisindeyiz.

6.grupta İngiltere henüz puan kaybetmedi ve Capello ile birlikte şu an için 2010'da İspanya ile birlikte en iddialı takım olacak gibi gözüküyorlar Avrupa kıtasından.2.lik mücadesi ise Hırvatistan ile Ukrayna arasında ve 1 maçı eksik Ukrayna gizli 2.konumunda.

7.grupta Sırbistan büyük bi başarıya imza atmaya devam ediyor ve liderliğe çok yakın.Gerçekten çok sıkıcı ve zevksiz bir futbol oynayan Fransa ise 2.olacak gibi.Umarım baraj maçında Fransa elenir ve Domenech'in yerine başka bir teknik direktör bulurlar.

8.grupta İtalya namağlup lider.İlginçtir 2.sıradaki İrlanda da henüz mağlubiyet almadı.Bu iki takım yerlerini koruyacaklar gibi.

9.grupta da Hollanda rakiplerine büyük üstünlük kurdu ve tamamlanan grupta 8 maç sonunda en yakın rakibine tam 14 puan fark attı.Son maçta evinde 82.dakikada yediği golle Hollanda'ya kaybeden İskoçya ise 2.liği Norveç'e kaptırdı.Bir önceki elemelerde özellikle Fransa'ya yaşattığı zor anlardan sonra içimde İskoçya'ya karşı bir sempati oluşmuştu ve 3.olmalarına üzüldüm.

Hiç yorum yok: