6 Eylül 2009 Pazar

Arjantin 1-3 Brezilya

Dünya Kupası Güney Amerika elemelerindeki dev maçta Arjantin evinde Brezilya'ya 3-1 kaybetti.2 takımın gruptaki durumlarına bakınca ev sahibi Arjantin'in kazanmak zorunda olduğu görülüyordu,baskılı da oynadılar ama duran toplarda Türk takımlarının savunmalarıyla kıyaslanabilecek kadar kötü oldukları için ilk yarıda 2 farklı geri düştüler,daha sonra da Dunga geldiğinden beri kontrollü oynayan Brezilya karşısında maçı çeviremediler.
Bu galibiyetin ardından Brezilya liderliğini sürdürdü ve 2010 Dünya Kupası'na katılmayı garantiledi.Brezilya'da ülkemizde forma giyen Elano ve A.Santos'un ilk 11 başlaması ligin kalitesi ve tanınırlığı açısından önemli ayrıca Elano duran topları da oldukça iyi kullandı.Kaka ise bir kez daha ne kadar büyük bir yıldız olduğunu gösterdi,topu aldığı zaman sürekli takımı ileri taşıyan Kaka,Arjantin'in golünün hemen ardından L.Fabiano'ya attığı müthiş arapasıyla farkın tekrar ikiye çıkmasını sağladı.R.Madrid'in bu yıl en çok göze çarpan transferi C.Ronaldo olsa da en iyi transferleri bence Kaka'dır.Brezilya'nın diğer iyileri de bence Luisao ve Lucio'ydu.
Arjantin'de ise Messi elinden geleni yaptı ancak takım arkadaşlarından yeterli desteği alamadı,34 yaşındaki Veron da takımın iyilerindendi.Arjantin'in savunması ise gerçekten kötü durumda,her duran topta tehlike yaşamalarının haricinde kontrataklarda da sıkıntı çektiler ve bu ilk kez Brezilya karşısında olmadı,Bolivya gibi bir takımdan da tam 6 gol yemişlerdi.Maradona da şu ana kadar iyi bir teknik direktörlük örneği gösteremedi.
Grubunda 4.sırada olan ve Dünya Kupası'na gidememe tehlikesi olan Arjantin umarım bir an önce kendine gelir ve G.Afrika'da oynayacağı futbolla Dünya Kupası'nı kazanır.

2 yorum:

tur@n dedi ki...

dunganın avrupa özentisi futbolu ile maçı izlemek eziyet oldu seyirciler için. peru - uruguay maçı bu maçtan çok daha zevkliydi !! brezilya dünya kupasında da bu tarz futbol oynıycaksa ki ole görünüyo dünya kupasında brezilya maçlarından pek zevk alamıycaz.. yaşasın arjantinnnn

Gökhan dedi ki...

zaten 2006'da da brezilya çok zevk vermemişti.
gönlümüz arjantin in savunmasını düzeltip 2010'da şampiyon olmasından yana tabii.