8 Eylül 2009 Salı

Türkiye 84-76 Litvanya

12 Dev Adam 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki ilk maçında Litvanya karşısında kazandı ve turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı.
Maça Kerem-Engin-Hidayet-Ersan-Ömer 5'iyle başladık ve maç öncesi en çok çekindiğim şeylerden olan Hidayet'in 2,Ersan'ın 3 numarada oynama durumu çok fazla ortaya çıkmadı.
Maçın bütününde zaman zaman hücumda tıkansak da çok iyi bir savunma yaptık,takım olarak en iyi şekilde konsatrasyonu sağladık ve bize her zaman ters gelen Litvanya'yı yenmeyi başardık.
Maçta beklentilerin en çok üzerine çıkan isim kuşkusuz Ender oldu.Ersan iyi başladı devamını getiremedi,Oğuz pota altında en iyi oynayan isim oldu,Ömer Aşık ise son çeyrekte kendine geldi.Kerem Tunçeri beklediğim kadar etkili olamadı,Sinan ise oyunda kaldığı süre içinde görevini çok iyi şekilde yaptı ayrıca 2 de ekstra üçlük soktu.Hidayet ise büyük bir yıldız olduğunu gösterdi ve ihtiyaç duyulan anlarda kalitesini ortaya koydu ve 19 sayı 3 asistle iki istatistikte de takımın lideri oldu.
Son yıllarda genelde takım iç sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyorduk ancak bugün gördüğümüz Türkiye bu problemlerden kurtulmuş olduğunu gösterdi.
Grupta kalan 2 maçı da mutlaka kazanmamız gerekiyor bence ve kazanacağımızı tahmin ediyorum,bu da bir sonraki gruba avantajlı başlamamızı sağlar.
Galibiyet her ne kadar güzel olsa da Litvanya'nın da kesinlikle eski Litvanya olmadığı ortada.En önemli oyuncuları Jasikevicius ve Siskauskas'tan yoksun olan Litvanya özellikle kısa rotasyonunda büyük problem yaşadı.
Hakemler ise aleyhimize kararlar verseler de bence Murat Murathanoğlu biraz fazla abarttı hakem eleştirisini.
Oynanan bu oyun ve alınan galibiyet,turnuvanın devamı için ciddi şekilde umutlanmamızı sağlıyor.
Tebrikler 12 Dev Adam.

2 yorum:

tur@n dedi ki...

mirsad neden yoktu bilen varmı ?

Gökhan dedi ki...

mirsad sanırım milli takımı bıraktı.zaten 2005 ya da 2007'deki turnuvada mehmet okur'la yaşadığı gerginlikten beri ikisi de milli takıma alınmıyor.
aynı şekilde kaya peker de tanjeviç'in kişisel tercihleri sebebiyle 2 yıldır milli takıma çağırılmıyor.