7 Ağustos 2009 Cuma

İstanbul B.B. 1-1 Beşiktaş

Sezonun açılış maçında Beşiktaş pek şansının tutmadığı Olimpiyat Stadı'nda İstanbul BB ile 1-1 kalarak sezona puan kaybıyla başladı.Geçen haftaki F.Bahçe maçından cezalı Rüştü hariç sadece Bobo-Holosko değişikliği ile başlayan Beşiktaş çok da üretken olamadı ve 2 puanı bıraktı.
Geçen sezonki maçlara benzeyen bir Beşiktaş vardı sahada.Özellikle hazırlık maçlarıyla birlikte Beşiktaş'ın bu sezon daha çok pas yapan ve baskılı oynayan bir takım olacağını,istediği oyunu rakibe daha kolay kabul ettireceğini düşünüyordum.Ancak ilk hafta itibariyle pek öyle olmadı.İstanbul BB takımı da diziliş olarak Beşiktaş'a çok büyük paralellik gösteriyordu.
İlk 20-25 dakikada istediklerini yapmakta çok zorlanırken sadece Holosko ile bir-iki tehlike yaratabilen Beşiktaş, Fink'in golünden yaklaşık 5 dakika önce kontrolü ele geçirdi ve golü buldu.Ceza sahasının dışından gelen bir şutla bulunan gol son yıllarda pek alışık olmadığımız bir durumdu.Ancak sadece 2 dakika önde kalabildik ve İ.Akın yorulana kadar oldukça iyi oynadığı maçta attığı şık golle eşitliği getirdi.Devrenin sonunda yine baskı kursa da gol bulamadı Beşiktaş.
2.yarıya başlarken Yusuf-Holosko ikilisinin yerine Bobo-Nihat ikilisi girdi.Nihat'ın hiç hazır olmadığı F.Bahçe maçından belliydi,yine etkili olamadı.Bobo ise artık alıştığımız şekilde kafasını sahaya veremedi.
Savunma açısından pek bir sorun yaşanmasa da savunma oyuncularının özellikle de Ferrari'nin çok fazla top şişirmesi de olumsuz bir özellik oldu.Sıkışan bir maçta oyuna derinlik katabilecek oyuncular arasında yer alan beklerden Erhan sık sık ileri çıksa da etkili olamadı ve kendine yeteri kadar güveni olmadığını gösterdi,İsmail ise Erhan kadar orta şansı bulamadı.Duran toplar için ise söylenecek çok da fazla bir şey yok.Bu kadar çok korner ve serbest vuruş kazanan bir takım nasıl bu kadar etkisiz olur anlamak çok zor.İşin kötüsü bu iş için idmanlarda çalışılmadığı rahatça gözüküyor.
Takımın Nobre haricindeki ofansif oyuncularının bana göre hiç biri yeteri kadar istikrarlı değil.Bu yüzden iyi bir ofansif orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var gibi gözüküyor.Yine de çok da fazla karamsar olmamak lazım.En azından takım geçen sezondan geriye gitmemiş durumda,rakibe çok fazla pozisyon vermeyen,kondisyonu ve isteği yeteri kadar yüksek Beşiktaş'ın.
Kazanılması gereken bir maç olsa da ilk hafta olduğu için henüz bir sorun yok ama ligin başlarında Beşiktaş'ın mümkün olduğunca yüksek puan alması gerekiyor.Devre ilerledikçe hem fikstürün zorlaşacak olması hem de Şampiyonlar Ligi maçlarının başlayacak olması işimizi daha da zorlaştırabilir.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle bjk'den cacık olmaz diyorum bu sene. geçen sene gs-fb koptuğundan zor da olsa alınan şampiyonluk bjk'yi iyi şeyler yaptığına inandırdı. bu orta sahasız yapıyla (6 orta saha 4 forvet)bu sene bjk'nin alacağı tek şey hava...

Gökhan dedi ki...

Geçen sezon her ne kadar G.Saray ve F.Bahçe kötü de olsa 2.yarıda 18 maçta sadece 1 yenilgi alan bir takımdan bahsediyoruz.
Beşiktaş'ın geçen yılın 2.yarısında başlayan çıkışını yok saymak haksızlık olur.
Çok iyi oynadığımızı tabii ki söyleyemem ama benim gördüğüm kadarıyla takım en kötü ihtimalle geçen seneki kadar oynayacak.
Transfer yapılmasa bile Tello,Nihat,Holosko gibi adamların biraz daha performanslarını arttırmaları halinde en güçlü şampiyonluk adayı bence yine Beşiktaş'tır.

Adsız dedi ki...

Bobo her yıl oynadığı gibi yine rezalet ötesi.Bu kadar ağır bu kadar işe yaramayan bir forvet görmedim.Bobo ne zaman girse karşı takım pas yapıyor rahatlıyor.Çünkü top kaybı yapıyor.İlk yarı Nobre her şeyi yaptı.Bobo naptı.Bedavaya yuhlanarak gidecektir bobo.Ernst de neden bu kadar pas hatası yaptı anlamadım.Birde tello kötü

Gökhan dedi ki...

sanırım ilk adsız ile ikinci adsız aynı kişi değil ama bir nick bulup da yorum yazarsanız daha güzel gözükürdü.

Bobo konusundaki düşüncelerime bu kadar yakın birini görmek beni sevindirdi.Nobre ile Bobo arasındaki farklar her maç kabak gibi ortaya çıkıyor bana kalırsa da.
Ernst için ise bence eleştiri getirmek haksızlık olacaktır.Belki top tekniği mükemmel değil ama işini her maç bu kadar iyi yapan bir oyuncu Beşiktaş'ta az gördüm,özellikle son yıllarda

Hakan dedi ki...

Ligin ilk maçı için fazla ateşli tartışmalar görüyoruz diyebilirim..Arkası sağlam olan beşiktaş bana kalırsa da standart 70 puanı alıcak gibi gözüküo ama geçen seneye oranla daha iyi şeyler yapması zorunlu olan fb we gs yi geçmeleri için bu puan yetermi orasıda bi soru işareti işler kötü gittiği zaman kaleciye ve forvete çıkan faturalarıda anlamak anlamsız tello holosko nihat yusuf 4 lüsü bobo nobre ernts 3 lüsünden daha cok konusulmalıdır....

Gökhan dedi ki...

Beşiktaş'ın geçen sezonki 71 puanını değerlendirirken 2 devre arasındaki farkı da incelemek gerekir.
İlk yarı Ertuğrul Sağlam'la başladı,sonra Denizli geldi takımı tanıma süreciderken düşüş yaşandı ve ilk 17 maçta alınan puan 31.
Devre arasında istediği 2 transferi yaptı,gerekli kondisyonu yükledi bu bile 17 maçta 40 puana taşıdı takımı.
Bu açıdan bakınca geçen seneki standardına devam ederse Beşiktaş 70'i bence çok rahat aşar.75-80 arası bir puan olabilir.

alper dedi ki...

75-80 puan bizi rahat şampiyon yapar yine..:))

o ilk adısz arkadaş gs li sanırım.netanya ya 6 attıktan sonra yine çıktılar piyasaya konuşmak için.

tek kelime ile iddia ederim 2 yıl cisse ve tek gol ile yetinben bu takım ve fink ile ilk maçta bir gol atan takım.FİNK busene toplam 5 gol atsın uzak ara yaparız bu ligi.BİZ 2 YILDIR O MEVKİDEN GOL ÇIKARAMAYAN TAKIMIZ.O MEVKİDEN 5 GOL BİZE ÇOK RAHAT YETER..

Gökhan dedi ki...

Uzaktan şutlarla atılacak goller dediğin gibi beklenmedik katkılar sağlayabilir.Ernst'in de uzaktan şutları iyi,uzun süre sonra ceza sahası dışından şutlarla da etkili olacağımızı düşünüyorum,bir de şu duran topları iyi kullanabilsek...

Togi dedi ki...

Sezonun ilk maçı daha!
Konuşmak için erken. TSL'deki BJK'yı en azından 3-4 maç görelim. Beşitaş, dün iyi futbol koymadı ortaya. Ancak geçen seneki şans olsa maçı 3-1 de kazanmıştı. Neyse sonuçta berabere kaldık. Eğer takımın iç dinamiklerinde bozulma olmaz ise geçen senenin üstünde bir performans sergileyeceğimiz kaçınılmaz. Geçen seneki taktiğe benzer nitelikte oyun sergiliyoruz. Geçen seneden değişenler ne? Cisse yerine Fink, Defans göbeğine çok güvendiğim Ferrari, buna ek olarak duran toplarda faydalı olabilecek Nihat. Bunların BJK'ya oldukça güç katacağını biliyorum. Bunlara ek olarak İsmail Köybaşı ve Erhan'dan ben kendi adıma memnunum, daha da faydalı olacaklar.

Mümkünse bir an evvel ısınalım artık, şampiyonlar ligine az kaldı çünkü.

İki cümle İbrahim Akın'ın golü ile ilgili yazayım. Tam bir rezalet. BJK, İbrahim Akın'dan böyle bir gol yiyorsa, olası Barcelona kapışmasında İbrahimovic şov yapar herhalde. Yazık çok yazık. Gol de her şey ters. kaleci bile ters köşeye yatıyor.

Gökhan dedi ki...

Geçen sezona oranla daha planlı hücum etmek isteyen bir takım vardı hazırlık maçlarında,bu düşünceyi ibb maçında iyi yansıtamadık sahaya ancak umutluyum.
Geçen yılki istek bu yıl da olursa daha da kaliteli hale gelen kadromuzla ben de geçen yıldan daha iyi olacağımızı düşünüyorum puan olarak ve oyun olarak

Adsız dedi ki...

açıkçası maçtan önce ben puan kaybedecegimizi düşünüyordum...çünkü bjk 2 yıldır bu stadda bu takımı yenemiyordu..bu maçla beraber 3te 3 oldu :) ibb lige geldiginden beri fb ve bjkye zorluk çıkaran bi takım..oyunları bi şekilde ters geliyor bu 2 büyük klube..o yuzden ben bu puan kaybını sıcaktan, takımdaki kondisyon eksiginden, ligin yeni baslamasından ya da eksiklerden (rüştü-toraman-ekrem ve eldeki 10 numara,kaptan) dolayı oldugunu düşünmüyorum..biz şampiyon olurken de bu takıma karsı zorlandık..sampiyon olmaya çalısırken de zorlandık..son yıllarda kayserideki kayserispor..inönüdeki fenerbahce maçları gibi..çok da büyütülecek bi durum yok bence..diger takımları görmeden "tek" kelimeyle söylemem gerekirse..'beşiktaştan cacık olmaz' ama "tek" diyip 3 kelime söyleyenlerden cacık olur mu bilmem!! sonuçta cacık neyden yapılır hepimiz biliyoruz :)

Gökhan dedi ki...

ibb bize ters gelse de iyi bir takım değil bence kesinlikle.bu yüzden geçen yıldan da kaliteli olduğunu düşündüğüm Beşiktaş'ın daha etkili ve baskılı olmasını umuyordum.
Bir de olimpiyat stadı'nda tempolu oynamak,baskı kurmak gerçekten zor iş.futbolcular gibi giden az sayıda taraftar da konsantre olmakta zorlanıyor,en azından ben geçen hafta pek fb maçında havaya girememiştim.
Bu arada cacıkla ilgili söylediklerin benim de aklıma gelmişti :)

istanbulite dedi ki...

şampiyonlar ligine kadar takım daha derli toplu oynar ve puan kayıpları da en aza iner umarım..bu geçiş dönemlerinin en az kayıpla bitmesi çok önemli bana kalırsa..keşke ligin ilk yarısı ersun yanal diger yarısı mustafa denizli teknik direktör olsa :)

Gökhan dedi ki...

iyi fikir aslında :)
oturmuş bir kadromuz olduğunu düşünürsek,lige iyi başlamamız gerekir.gs deplasmanı hariç 10.haftaya kadar kağıt üstünde pek zor bir maçımız yok.bu durumu iyi kullanıp ligin başında bütün rakiplerimize onlardan bir adım önde olduğumuzu kabul ettirebilirsek büyük avantaj yakalarız.