29 Ağustos 2009 Cumartesi

Beşiktaş 0-0 G.Antepspor

Beşiktaş yeni sezonda taraftarının önüne çıktığı ilk maçta da istediği oyunu oynayamadı ve 0-0'lık beraberlikle 2 puan daha kaybetti.Aslında geçen haftalara nazaran takım biraz daha etkiliydi.G.Antepspor önünde Yusuf ve Bobo sakatlığı nedeniyle forma giyemezken Nobre de oyuna ancak 2.yarıda dahil olabildi ve bu durum da özellikle Nihat ve Holosko'nun formsuzluğu devam ettiği için Beşiktaş'ın yine hücumda sıkıntılar yaşamasına sebep oldu.
Geçen haftalarda da söylediğim gibi yine oyunda organizasyonu sağlama görevi tamamen Tello'ya kalmıştı,bu da yine Tello'nun enerjisini en iyi şekilde kullanmasını engelledi.
Geçen 2 haftanın aksine bu maçta sol bek olarak İsmail Köybaşı görev yaptı ancak o da benim beklediğim ofansif katkıyı sağlayamadı,taraftarın önüne çıktığı ilk maçta biraz fazla heyecanlı gibiydi.Savunmanın sağında ise takıma yeni katılan İbrahim Kaş görev yaptı ve hazır olmadığını gösterdi.Ferrari ise Beşiktaş'a geldiğinden beri en iyi maçını oynadı artık Sivok-Ferrari ikilisiyle ilgili en ufak bir tereddütüm kalmadı.
Ortasahada 2 Alman alıştığımız gibi görevlerini yerine getirdiler,ancak ekstra katkı sağlayamadılar.İleri üçlüde ise sadece Nihat değil Holosko da çok kötüydü,Serdar Özkan ise sürekli bir arayış içindeydi ve eskiye göre daha iyiydi çok fazla pozisyon hazırlanmasını sağlamasa da eskiye oranla daha garantili oynadı,performansını biraz daha arttırırsa 2 sezon önceki halini bulabilir.
Oyuna sonradan giren isimlerden Nobre biraz canlılık getirdi,oyunun sonlarına gelindiğinde halen istenen skoru yakalayamamış olmanın da getirisiyle son 20 dakika Beşiktaş baskılı oynadı ancak gol gelmedi.Nobre'nin sakatlığı çok ciddi değilse en az 45 dakika oynaması gerekirdi.Ekrem ve Uğur ise etkili olamadı,yine de Ekrem'in uzatmalardaki şutu gol olsa gecenin kahramanı olacaktı.
G.Antepspor ise iyi mücadele etti fakat geçen sezonki görüntüsünden bana göre uzaktı.En azından şu an ki haliyle G.Antep geçen sezonu arayacak gibi.
4.haftada alınan 3.beraberlikle birlikte artık kredi yavaş yavaş tükeniyor,milli maç arasının ardından oynanacak G.Saray derbisinde kötü bir sonuç çıkması halinde sezona erken havlu atma tehlikesi ortaya çıktı.
Şu an için takımın oynadığı oyunun ileriye dönük bir ışık vermediği ortada ancak sakatlıkların düzelmesi ve yeni transfer Tabata'nın da beklediğimizin üzerinde katkı vermesiyle bu sorunlar hallolabilir.Benim halen umudum var bu takımdan.

Hiç yorum yok: