5 Ağustos 2009 Çarşamba

Yeni Sezon Değerlendirmeleri: Galatasaray

Galatasaray için de geçtiğimiz sezon büyük bir başarısızlıkla sonuçlanmıştı.Sezon öncesi transfer şampiyonu ilan edilen Galatasaray 2.yarıdaki büyük düşüşle birlikte ancak 5.olabilmiş,UEFA Kupası'nda da çeyrek finali görememişti.Bunun üzerine bu sezon için ilk olarak dünya çapında bir teknik adam olan Frank Rijkaard ile anlaşan Galatasaray 5 yeni futbolcuyu da kadrosuna kattı.
Keita ve özellikle de Elano transferleri bu yıl da G.Saray'ı transfer şampiyonu haline getirirken bu transferlerle birlikte yönetici Haldun Üstünel'in de popülaritesi iyice arttı.Yaklaşık 16 milyon € bonservis bedeliyle alınan bu iki oyuncunun dışında sözleşmesi elinde olan Gökhan Zan,Leo Franco ve Mustafa Sarp da takıma katıldı.
Frank Rijkaard gelir gelmez,Barcelona'da olduğu gibi 4-3-3 dizilişiyle oynayacak bir takım oluşturmak istediğini söylese de son transferlerle birlikte daha çok 4-2-3-1'e yakın bir Galatasaray olacak gibi gözüküyor.
Hücum hattına bakıldığı zaman ligin en tehlikeli oyuncularına sahip olan Galatasaray'ın bu yılki başarısını daha çok savunması belirleyecek gibi gözüküyor.Keita-Elano-Arda üçlüsü-yedekleri de Kewell- ve önlerinde Baros'a sahip olan Galatasaray'da savunmada Sabri ve Gökhan Zan'ın ilk 11'de oynayacak gibi gözükmesi bir kadro dengesizliği yaratabilir.
Bana göre Rijkaard'ın yeni sistemine alışması epey süre alacaktır Galatasaray'ın,ve şu an için 3 büyükler arasında lige en hazır olmayan takım olarak Galatasaray'ı görüyorum.Ancak ligin başını mümkün olduğu kadar az kayıpla kapaması halinde Galatasaray'ın 2.yarıdan itibaren lige ağırlığını koymaya başlayacağını tahmin ediyorum.
Ayrıca geçen sezon Skibbe'nin yaşadığı problemleri Rijkaard'ın ismi sayesinde yaşamayacağını düşünürsek Galatasaray'ın bir avantajı da bu olacak.
Şu an için halen yabancı oyuncu alma hakkına sahip olan Galatasaray'ın savunmanın ortasına ya da sağına alacağı bir oyuncu takımı oldukça güçlendirecektir.Bana göre Galatasaray'ın bir ihtiyacı da Nonda'nın gitmesi halinde Baros'u yedekleyebilecek bir oyuncu olacak.
Galatasaray,bu sezon olmasa da Rijkaard'ın istediği anlayışı oturtması ve gereken sabır gösterilmesi halinde önemli başarılar kazanabilecek bir noktaya gelebilir.

Hiç yorum yok: