27 Ağustos 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi


Büyük gün geldi,saat 19.00'da Monaco'daki kura çekiminin ardından Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli olacak.
Her Beşiktaşlının aklının bir köşesinde geçtiğimiz yıllarda çektiğimiz korkunç kuralar olduğu için endişeliyiz tabii,ama endişeden daha çok da heyecan ve umut var içimizde.
Ön eleme maçları oynandığından beri herkes kendi kendine tahminler yapıyor,en kolay grupları belirlemeye çalışıyor ve stratejiler geliştiriyor.
Benim düşünceme göre 1.torbadan çok çok iyi bir takımın gelmesinden önemlisi fikstür olacak.Beşiktaş'ın geçmiş Şampiyonlar Ligi maçlarında İnönü'de Barcelona,Liverpool gibi devlere karşı oynadığı oyun ve aldığı galibiyetleri düşününce 1.torba takımıyla sonlara doğru İnönü'de oynanacak bir maçtan en az 1 puan alabiliriz diye tahmin ediyorum.Üstelik Sevilla,Milan,B.Münih gibi nispeten zayıf gözüken takımlar yerine Barcelona,Chelsea gibi devlerden birinin çıkması halinde İnönü'de alınacak puanlar daha da değerli olacak çünkü muhtemelen 2.torba takımı içerde dışarıda Barcelona gibi bir takıma kaybedecektir.
1.torbadan gelecek takımdan almayı düşündüğümüz puanlarla hedefimiz 2.tur olacaksa 2.torbadan kesinlikle gelmemesi gereken 3 takım var,Inter,R.Madrid ve Juventus.Bu üçlü kadar olmasa da Porto ve O.Lyon da Beşiktaş'tan daha iyi takımlar.2.torbadan gözümüze kestirdiğimiz takımlar ise G.Rangers,AZ Alkmaar ve CSKA Moskova.Özellikle G.Rangers'la aynı gruba düşmemiz halinde gruptan çıkma şansımız epey yükseleceğini tahmin ediyorum.
4.torbada ise tabii ki ilk olarak beklenti Wolfsburg'un çıkmaması.Wolfsburg dışında bir takım geldiği an en azından 3.lük garanti gibi olacak.Yine de Wolfsburg'un ardından gelmezse iyi olur diye düşündüğüm 2 takım var,S.Liege ve Rubin Kazan.Diğer 5 takımın ise oldukça zayıf takımlar olduğunu ve Beşiktaş'ın o takımlardan biriyle eşleşmesi halinde 6 puan almasını bekliyorum.

Gerçekçi olmak gerekirse ilk olarak hedefimiz 3.olarak UEFA'ya devam etmek olmalı.Ama G.Rangers ya da AZ Alkmaar çıktığı an 2.tur hedefi herkesin dilinde olacaktır.

Gönlümden geçen grup Barcelona-G.Rangers-BEŞİKTAŞ-Zürih'ten oluşuyor.

Tahminim ise Man Utd-O.Lyon-BEŞİKTAŞ-Unirea grubuna düşeceğimiz şeklinde.

1.Torba:Barcelona,Chelsea,Liverpool,Man Utd,Milan,Arsenal,Sevilla,B.Münih
2.Torba:O.Lyon,Inter,R.Madrid,CSKA Moskova,Porto,AZ Alkmaar,Juventus,G.Rangers
3.Torba:Olympiakos,Marsilya,D.Kiev,Stuttgart,Fiorentina,Atl.Madrid,Bordeaux,BEŞİKTAŞ
4.Torba:Wolfsburg,S.Liege,Rubin Kazan,Unirea,M.Haifa,Zürih,Debreceni,Apoel

Hiç yorum yok: