17 Ağustos 2009 Pazartesi

Beşiktaş 2-0 Antalyaspor


Beşiktaş,2.haftanın son maçında seyircisiz oynanan maçta Antalyaspor'u 2-0 yendi.Holosko-Uğur ikilisi oyuna girene kadar sahada çok kötü bir Beşiktaş vardı.Değişikliklerin ardından yeni giren 2 oyuncu çok çok iyi oynamamış olsa da goller, değişikliklerin ardından geldi.Sadece atılan 2 gol değil,oyun olarak da Beşiktaş maçın sonlarında kendini buldu.
Klasik 4-3-3 ile maça başlayan Beşiktaş'ta sol bekte İsmail'in yerine İ.Üzülmez oynadı.İ.Üzülmez maç boyunca ileriye nerdeyse hiç çıkmadı,Mustafa Denizli'nin bu değişikliği bence sonuna kadar hatalıydı.İsmail'in bu takımda hele de alternatifi İ.Üzülmez ise her maç banko oynaması gerekir.Savunmadaki diğer oyunculardan ise Sivok ve Ferrari hata yapmasa da oyuna da katkı sağlayamadı.Erhan ise sık sık ileri çıktı,ilk yarıda da güzel bir ortası oldu.Çok yetenekli olmasa da istekli bir oyuncu Erhan.
Ortasahada Fink-Ernst ikilisi alıştığımız kadar iyi oynamadılar.Aynı Sivok ve Ferrari gibi hataları olmasa da oyuna katkıları olmadı ama ortasahada oynayan bu ikilinin mutlaka hücuma daha fazla katkı sağlayabilmesi gerekir özellikle de ofansif oyuncular bu kadar vasat başlangıç yapmışken.Ortasahadaki diğer isim olan Tello da 60-65 dakika boyunca hiç bir şey yapamadı ama değişikliklerin ardından sorumluluk almaya başladı ve Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan belki de en önemli isim oldu.
İleri 3'lü de yine açık olarak Nihat ve Bobo oynadı.Nihat şu an gerçekten çok kötü durumda ve oynaması Beşiktaş'a zarar veriyor.Ayrıca çok fazla şut düşünüyor,biraz daha pas vermeyi de düşünmesi gerekir ki ilk pas düşüncesinde de Holosko'ya asisti yaptı.Bobo ise benim beklediğimden daha iyiydi.Yine de sol açık olarak oynaması hem kendisi için hem Beşiktaş için olumsuz sonuçlar veriyor.Nobre ise çok etkili değildi.
Takımın maç boyunca çok fazla top şişirmesi oyun kurmamızı engelledi,bir türlü organize ataklar geliştiremedi Beşiktaş.Son yarım saatlik bölümde ise Antalya'nın da yorulmasıyla beraber oyuna canlılık katan Uğur-Holosko ikilisi ile beraber Beşiktaş galibiyete ulaştı.
Şu an için takımın oyun lideri tartışmasız Tello.Beşiktaş hücum organizasyonlarında fazlasıyla Tello'ya bağlı durumda.Maçın ilk bölümünde Tello varlık gösteremedi ve Beşiktaş pozisyon bulmakta çok zorlandı,Tello etkili olmaya başladıktan sonra takım da adeta kendini buldu.
Her ne kadar Antalyaspor hücum yönünden çok zayıf bir takım olsa da Beşiktaş'ın takım savunması güven veriyor diyebilirim.Ancak özellikle hücum oyuncuları bu kadar formsuzken ve henüz ideal ileri üçlü oturtulmamışken hücumda sıkıntı yaşamaya devam edecek gibi Beşiktaş.
Maçın hakemi ise kritik bir hata yapmasa da sadece ilk yarıda tam 18 faul yapan Antalyaspor takımına tek bir sarı kart bile vermedi,zaman zaman avantaja bırakabileceği pozisyonlarda da çaldığı düdüklerle oyunun temposunun düşük olmasının sebeplerinden biri oldu.
Beşiktaş'ın yeni bir oyun kurucu transferi yapmaması halinde sezon boyunca hücumda kısırlık çekeceği gözüküyor.Tello,Nihat,Yusuf,Holosko gibi oyuncuların performansı hep böyle gitmeyecektir.Bu oyuncular daha iyi oynamaya başladıkça Beşiktaş daha bol pozisyon bulmaya başlayacaktır.
Antalyaspor ise lig başlamadan önce Denizli,Kasımpaşa ve D.Bakır ile birlikte düşme ihtimali en yüksek olarak gördüğüm takımdı.Beşiktaş özellikle ilk 60 dakika hiç bir şey yapamasa da Antalya Beşiktaş'ı hiç zorlayamadı.Antalyaspor'un bu haliyle ligde kalması bence oldukça zor.
Son olarak da bu maç umarım sezon boyunca oynadığımız ilk ve son seyircisiz maç olur.

Hiç yorum yok: