22 Ağustos 2009 Cumartesi

G.Birliği 0-0 Beşiktaş

Beşiktaş,3.haftada 2.puan kaybını 0-0'lık eşitlikle G.Birliği deplasmanında aldı.Sezon öncesi oynanan hazırlık maçları ve ligin ilk 2 haftasında olduğu gibi Beşiktaş yine büyük yaratıcılık ve üretkenlik problemleri çekti.Takım savunmasında gözüken bir problem olmasa da Beşiktaş hücumda ciddi anlamda sıkıntı yaşamaya devam ediyor.
G.Birliği deplasmanına geçen hafta olduğu gibi solbekte yine İ.Üzülmez'le çıkan Mustafa Denizli'nin bu tercihini anlamak çok güç.2 maçtır İbrahim geçen yılların da aksine ileri neredeyse hiç çıkmıyor,bu kadar üretkenlik problemleri de yaşanırken İsmail gibi hücum yönü çok güçlü olan bir bek niye tercih edilmiyor anlamış değilim.Ayrıca Nobre de maça yedek kulübesinde başladı.Nihat santrfor olarak maça çıktı ve yine çok etkisiz kaldı.Nihat şu haliyle yararı bırakın Beşiktaş'a zararlı oluyor.Geçen maçta oyuna girdikten sonra canlılık getiren Holosko da bugün oldukça pasif ve silik oynadı.Antalya maçında olduğu gibi yine hücumda her şey Tello'ya kalmış gibiydi,Tello da zaman zaman etkili uzun paslar atmasına rağmen gerektiği kadar oyuna ağırlığını koyamadı.
2.yarı Nobre ve sağ bek Rıdvan oyuna girdi fakat oyun anlamında pek bir değişiklik olmadı.Erhan da ilk yarı sık sık ileri çıkmasına rağmen çok kötü ortalar yaptı.Fink de ilk yarıda pek etkili olamadı ve 45.dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Bundan sonra bir transfer yapılmasının zor olduğunu düşünürsek Beşiktaş'ın takım içinde bir yol bulup mutlaka hücum gücünü arttırması gerekiyor.G.Saray ve F.Bahçe'nin iyi başlangıç yaptığı bu sezon mutlaka Beşiktaş'ın bu problemleri mümkün olduğunca çabuk çözmesi gerekiyor.
Maçın başında düşündüğüm gibi kısır bir maç oldu.Öne geçene kadar sıkıntı çekeceğimizi tahmin ediyordum ve 90 dakika boyunca da öne geçemeyince bu durum devam etti.
Benim düşünceme göre üretkenliği arttırabilmek için öncelikle beklerin çok daha iyi katkı vermesi gerekiyor.Bunun da ilk şartı İsmail'in sol bekte oynaması,ayrıca Delgado sakatken,Yusuf da sakatlık problemleri yaşarken Tello'nun üstündeki yükü azaltmak gerekiyor.Ayrıca halen Mustafa Denizli'nin kafasında ileri üçlüde oynayacak oyuncular için bir kesin bir fikri yok.Sürekli ciddi değişiklikler yapılıyor ve bir türlü istenen verim alınamıyor.Nihat şu ana kadar hiç etkili olamadı ve 3-4 hafta daha çok fazla katkı sağlayamayacak gibi.
Beşiktaş'ın savunma anlamında bir problemi yok ama hücum gücünün artık mutlaka daha yüksek olması gerekiyor.Gidişat bu şekilde devam ettiği sürece Mustafa Denizli de eleştirilmeye başlayacaktır.Şampiyonlar Ligi maçlarına da kısa bir süre kala Beşiktaş'ın bir an önce kendine gelip üretken bir takım haline dönüşmesi gerekiyor.

9 yorum:

yalçın dedi ki...

ben bir futbolsever olarak orta üçlüde uğur ernst ve fink'in bir daha beraber oynamasını istemiyorum bukadar yaratıcılıktan yoksun düz sıkıcı sadece koşan top çalan ama aldığı topu kullanamayan 3 adam mümkünse önümüzdeki haftalarda türk futbolu adına yeşilsahalarda biraraya gelmesinler.bunlardan ernst'i koy 11 e diğer ikisine birer hafta arayla tatil ver yoksa maç falan izletmiyorlar adama.birde ibrahim üzülmez nasıl bir adamdır da formayı alıyor oynuyor akıl sır ermiyor yani.ismail var olmadı tello oynasın ama ibrahim artık oynamasın.

Gökhan dedi ki...

ernst-fink-uğur'un bir arada oynayabileceği maç da olur ama o maç g.birliği maçı değil tabi.çok zorlı cl maçları ya da öne geçtikten skoru korumak istediğin maçların son bölümlerinde ancak kullanılabilir bu üçlü.
üzülmez için de ne desem boş.eskiden ileri çıkar doğru düzgün orta yapamazdı artık 2 maçtır bindirme bile yapmıyor,hücumda bu kadar sıkıntı çekilen bir maçta ismail'in kullanılmaması çok ciddi bir hata.

JANiTSCHAR dedi ki...

Güzel yorumlamışsın.

JANiTSCHAR dedi ki...

Gökhan,Nobre geçen hafta ilk onbirdeydi.Nihat'lı Bobo'lu Nobre'li kadroyla gene biz rakip kaleye gidememiştik.

Sorun ne Nobre'de Ne Bobo'da..Her ikisi de Beşiktaş'ın futbolcusu değiller..Asıl kalitesizlik.

Bu adamlara Formayı hak gören yönetim ve Transfer döneminde uyuyan Denizli Hoca bunun ceremesini ileriki haftalarda daha çok çekecekler.

Gökhan dedi ki...

Ben Nobre'yi baya beğenirim ama son 2 maç kötü oynadığı ortada tabi.Yine de özellikle Nihat çok formsuzken Nobre daha yaralı olabilirdi,transfer artık heralde olmayacak,takım içinde nasıl bir çözüm bulacak Denizli merak ediyorum ben de.

Hakan dedi ki...

Beşiktaşın oynamak istediği sistemde birinci olarak cabuk oynamak esastır.Kanat oyuncularının formda olması,ileri uçtaki adamın al ver oyununu bilmesi daha sonra gelir.Fakat Beşiktaş hem hızlı oyun kuruucak orta saha oyuncularına sahip değil hemde kanat oyuncuları inanılmaz formsuz.Tello olmasa oyuncuların üzerlerine birer Kasımpaşa forması versek kimse bişi anlamaz.Tolunay Kafkasın defansif kayserisine üzülerek benzettim bu hafta beşiktaşı...Bobonun sakatlığı düzelince ve sonrada form tutcak oyuncularıda katarsak beşiktaş ilerki haftalarda bu görünütüsünde sıyrılacaktır.

Gökhan dedi ki...

Çabuk oynamak bu oyuncularla gerçekten zor,bu işe yaktın iki bek var onlar da yedekti.
Takım illa ki ileride daha çok pozsiyon bulmaya başlayacak ve kendine gelecektir.
Şimdiden kasımpaşa benzetmeleri yapmak için çok erken,geçen sezonun şampiyonu olan bu takım transfer döneminde güçsüzleşmedi aksine şu ana kadar çok belli etmese de güçlendi.
Yine de biraz daha zaman verilmesi taraftarıyım ben.

Hakan dedi ki...

Bende ileriki haftalarda bu görüntüsünden sıyrılıcak fikrindeyim.Bu ligde gol yememeniz cokta bişi ifade etmiyo avrupada öncelikli olarak gol yememeyi esas alarak başarılı olabilirsiniz ama zico nun fenerbahcesi bile anadolu takım deplasmanlarında bu kurguyla kilidi oldukca acmakta zorlandı..

Gökhan dedi ki...

Ben her zaman için öncelikle savunmanın sağlam olması gerektiğini düşünürüm.
Hücum illa ki halledilebilir,zico dönemindeki f.bahçe nin sorunu yavaş oynamak ve konsantrasyondu.
Beşiktaş içn en azından konsantrasyon problemi yok.Bu takımın potansiyeli bugün oynadığı oyundan kesinlikle daha yüksek.