14 Ağustos 2009 Cuma

Bobo St.Etienne Yolunda


Yaklaşık 2.5 yıldır her transfer döneminde adı gidecek dedikodularında geçen Bobo için sanırım artık yolun sonuna gelindi.Geçen sezonun başında da Bobo'yu isteyen Fransız St.Etienne kulübü,Gomis'i de Lyon'a sattıktan sonra tekrar Bobo ile ilgilenmeye başladı ve ajanslara düşen bilgilere göre iki kulüp anlaştı.İlk olarak St.Etienne 4 milyon €'luk bir teklif yaptı,pazarlıkların ardından da teklifi 5.5-6 milyon € civarına yükseltti ve bunun üzerine de Beşiktaş yönetimi bu teklifi kabul etti.
Beşiktaş'ın yeni bir yabancı alabilmesi için zaten kadrodan bir yabancıyla yollarını ayırması gerekiyordu,ilk olarak sakatlığı bulunan Delgado'nun sözleşmesini dondurmak isteyen Beşiktaş yönetimi bu konuda istediğini gerçekleştiremeyince,ilk akla gelen seçenek de Avrupa piyasasında iyi-kötü talipleri olan ve sözleşmesi gelecek yıl sona erecek olan Bobo'yu satmaktı.
Bobo'nun ise ilk anda St.Etienne'in yıllık 1.5 milyon €'luk teklifini kabul etmediğini,daha sonra ise St.Etienne'in bu teklifi yıllık 1.8 milyon €'ya çıkarması üzerine Fransa'ya gitmeyi kabul ettiği konuşuluyor.
Daha önce de bir çok kez gitti gidiyor denen ama takımda kalan Bobo'nun artık gideceğini tahmin ediyorum.Bence 2-3 gün içinde Bobo St.Etienne'li olacak.
Söylenen rakamlar karşılığında bu transfer gerçekleşecekse bence Beşiktaş için oldukça karlı olacak,çünkü;
-Bobo artık 24 yaşında ve kendini geliştirmesi bundan sonra zor.
-En iyi özelliği olarak gösterilebilecek golcülüğü dahi çok iyi seviyede değil.Beşiktaş'ta geçirdiği 3.5 sezon içinde ligde sadece 37 gol atabildi.
-Sözleşmesinin 2010'da biteceğini de düşünürsek gelecek yıl Beşiktaş'ın Bobo'yu bedavaya kaçırma tehlikesi de vardı.
-Yeni bir yabancı alabilmek için bir oyuncuyu göndermek şarttı ve buna en uygun oyuncu olarak da Bobo gözüküyor.

Beşiktaş'ın Bobo'yu sattıktan sonra bir 10.5 numara alacağı ve Bobo'nun boşluğunu doldurmak için de Batuhan'ı takımda tutacağı söyleniyor.Bu senaryo gerçekleşir ve alıncak ofansif ortasaha oyuncusu gerçekten takıma önemli katkı sağlayabilecek birisi olursa kendi adıma transfer dönemi başlamdan önce istediğim her şey gerçekleşmiş olacak.
Ayrıca Bobo,Carew'den sonra iyi bir fiyata sattığımız ilk oyuncu olacak ki artık bu konuda da gelişme göstermemiz ve elimizdeki oyuncuları değeri teklif edildiğinde doğru zamanda satmayı öğrenebilmemiz gerekir.

3 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Nihat ve Johnsen de güzel fiyatlara satılmıştı ...

Gökhan dedi ki...

Johnsen'i yaşım gereği hatırlayamıyorum ama Bobo'nun şu an için takımdaki öneminin Nihat'ın satıldığı dönemki öneminin çok altında olduğunu düşünüyorum.
Batuhan da takımda kalacak olursa Nobre-Batuhan ikilisi bence Bobo'yu aratmaz,boşa çıkan yabancı kontenjanını da iyi değerlendirirsek geçen yılın da üzerine çıkabileceğimizi umuyorum.

Adsız dedi ki...

Hi everyone

Another newbie here. I've joined on the recommendation of a friend on here. Looks like there are lots of interesting threads.
I love gardening and messing about with the camera so you should see me joining in with those for starters.

Look forward to 'meeting' you all, Dennis from [url=http://www.myonlinepayday.com]Personal Loans[/url] website!