22 Temmuz 2009 Çarşamba

Peace Cup 2009-Andalucia

2003 yılından itibaren iki yılda bir yapılan Barış Kupası'nın 4.sü bu yıl İspanya'da düzenlenecek.Turnuvaya ev sahipliği yapacak olan şehirler ise Madrid'le beraber Endülüs bölgesinden Sevilla,Malaga,Huelva ve Jerez olacak.
Sırasıyla PSV,Tottenham ve Lyon'un kazandığı kupaya Beşiktaş 2.kez katılıyor.İlk olarak 2003'te G.Kore'de düzenlenen turnuvada mücadele eden Beşiktaş grupta ev sahibi Seongnam'a 2-1 yenilmiş,Lyon'u aynı skorla yenmiş ve G.Afrika'dan John Moshoeau'nun takımı Kaiser Chiefs ile 2-2 berabere kalarak elenmişti.Bu yıl bu turnuvanın Beşiktaş için çok iyi bir kendini test etme şansı olacağını düşünüyorum.
Turnuvada ilk kez bu yıl 12 takım olacak.3'er li 4 grubun birincileri yarı finale kalmaya hak kazanacak ve 2 Ağustos'ta Sevilla'da oynanacak final maçı ile kupa sahibini bulacak.
A Grubu'nda Sevilla,Juventus ve Seongnam,B Grubu'nda R.Madrid,Liga de Quito ve Al-Ittihad, C Grubu'nda Malaga,A.Villa ve Atlante D Grubu'nda da Porto,Lyon ve Beşiktaş yer alıyor.
Beşiktaş gruptaki ilk maçını 25 Temmuz'da Huelva'da Lyon ile 2.maçını ise 29 Temmuz'da Sevilla'nın Roman Sanchez Pizjuan Stadı'nda Porto ile yapacak.
Beşiktaş grubu lider bitirmesi halinde yarı finalde C Grubu lideri ile 31 Temmuz'da Malaga'da oynayacak ve final maçı da 2 Ağustos'ta Sevilla'daki Olimpico Stadı'nda yapılacak.
Ancak şöyle de bir problem gözüküyor.Final maçının oynanacağı 2 Ağustos günü Süper Kupa Finali'nde Fenerbahçe ile karşılacağı için Beşiktaş finale kadar yükselse bile final maçına çıkmadan Türkiye'ye dönebilir.
Başta gruptaki Porto ve Lyon,gruptan çıkması halinde de diğer güçlü takımlarla oynanacak maçlar yeni sezon öncesi Beşiktaş'ın ne durumda olduğunu anlaması açısından oldukça faydalı olacaktır.Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğimiz de düşünüldüğünde grubumuzda yer alan Porto ve Lyon'dan biri ile Devler Ligi'nde gruptan çıkma mücadelesi de yapacak olabiliriz.Bu açıdan da özellikle Beşiktaş'ın grubundaki maçlar takımların birbirini tanıması açısından da önemli olabilir.
Bu turnuvada artık Mustafa Denizli'nin yeni sezonda oynamayı planladığı takıma yakın kadrolar çıkarmasını ve maçları ciddiye almasını istesem de Denizli hazırlık maçlarına pek önem vermeyen yapıda bir teknik adam.
Ayrıca eğer oynarlarsa bu transfer döneminde Porto'dan Lyon'a geçen Lisandro Lopez ve Aly Cissokho için de eski takımlarına karşı oynama fırsatı doğması enteresan olacak.

Hiç yorum yok: