21 Temmuz 2009 Salı

Örnek Alınacak Bir Sistem:FC Porto


Porto her zaman olduğu gibi bu yılda futbolcu satışlarıyla kasasını dolduruyor.Son olarak da 2008-09 sezonunun devre arasında sadece 300.000 €'ya aldıkları 21 yaşındaki Fransız sol bek Aly Cissokho'yu Lyon'a sattılar.
Bu sezon ilk olarak bence takımın en iyi oyuncusu olan Lucho'yu 18 milyon €'ya Marsilya'ya ardından da santrfor Lisandro Lopez'i 24 milyon €'ya Lyon'a satan Porto 15 milyon € karşılığında Cissokho'yu da Lyon'a yolladı.
Cissokho için aslında ilk olarak Milan adı geçiyordu ve benzer bir bedel karşılığında bu oyuncunun Milan'a gideceği tahmin ediliyordu.Daha sonra Cissokho'nun dişleriyle ilgili bir sorun yüzünden Milan vazgeçti ve Lyon devreye girip Cissokho'yu kaptı.
Aslında Porto ile beraber bu işin diğer büyük ustası da Lyon olmuştur yıllardır.Ama son 2 yılda Lyon biraz bu konuda da düşüşe geçti.Benzema haricinde ellerine geçen en yüksek bedel Ben Arfa'dan gelen 12 milyon € oldu ki o transferde de bazı sorunlar vardı ve Marsilya tazminat ödemek zorunda bırakıldı.Direkt olarak gerçekleşen bir satış değildi yani.
Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde özellikle Man Utd deplasmanında çok beğendiğim Cissokho'nun da Lyon'a transferi için kesin olarak doğru bir hamle diyemiyorum zira yaşlanmaya başlasa da o bölgede oynayabilecek bir Grosso'ya da sahipti Lyon.
Porto için ise özellikle bu yıl yine makul bir fiyata aldıkları Falcao'yu ve geçen sezon aldıkları Hulk'u ne şekilde pazarlayacaklarını düşünüyorum.

Hiç yorum yok: