10 Temmuz 2009 Cuma

Doğuştan Liverpool'lu Glen Johnson

Liverpool yaklaşık 20 milyon € karşılığında Portsmouth'un 24 yaşındaki sağ beki Glen Johnson'u kadrosuna kattı.Bir süredir konuşulan ve sürpriz olmayan bir transferdi bu.Ancak sadece bizim ülkemizde olduğunu düşündüğüm bir olay Johnson'ın imza töreni sırasında dikkatimi çekti.Batı Londra'lı olan Glen Johnson çocukluğundan beri Liverpool'lu olduğunu açıkladı. Çok yakından hatırlayabileceğimiz gibi yaklaşık 1 ay önce tüm Türkiye'nin gözü Mehmet Topuz transferindeydi ve Mehmet Topuz'un doğuştan Beşiktaşlı olduğunu söyleyip ardından Fenerbahçe'yi tercih etmesi çok konuşulmuştu.Johnson'ın bu sözlerini de Topuz olayını hatırlatması açısından ilginç ve enteresan buluyorum.
Johnson bundan 6 yıl önce İngiltere'nin en iyi altyapılarından birine sahip olan West Ham'dan Chelsea'ye transfer olmuştu.O zamalar kulübün başında Ranieri vardı.Chelsea'de çok başarılı olamayan Johnson bir süre sonra Portsmouth'a kiralandı ve özellikle bu sene çok büyük bir çıkış göstererek Premier Lig'in en iyi sağ beki olarak gösterildi.Ayrıca İngiltere milli takımı teknik direktörü Fabio Capello'nun da vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.
Yine de bazı ekonomik sorunları olduğu söylenen Liverpool'un elinde bu sene fena oynamamış bir Arbeloa da varken 20 milyon € harcaması ve belki de kendini olası başka transferlerden mahrum bırakması ne kadar doğru tartışılır.Bu arada Gareth Barry'nin Man.City'e 20 milyon €'dan ucuza mal olduğunu da hatırlatmak gerekir.
Bence bu sene Benitez'in Liverpool'daki son şansı.Eğer yine Premier Lig şampiyonluğu gelmezse,Şampiyonlar Ligi veya diğer domestik kupalardaki başarılar Benitez'i artık kurtaramayabilir.

2 yorum:

Hakan dedi ki...

Demirören zamanındaki en başarılı transferlerin gaziantep takımından geleceek vaad eden bir oyuncu,sakatlık durumu belirsiz olan nihat kahveci,ve genoa takımının stoperi olan ferrarinin olması Beşiktaşın son sezonlarda ne denli yanlış politikalar uyguladıgını anlamaya yeter de artar.Schildenfield ve diatta gibi adı duyulmayan stoperlerinde gelip gittiğini düşünücek olursak ki bunlara zapotocnyi ve seriçte eklenicek olursa son zamanlarda yapılan 5 defans oyuncusu transferinden sadece sivokun dişe dokunur bi performans sergilemesi kafalarda ferrari için soru işareti yaratmak için yeterli..Fenerbahçenin yaptığı Topuz transferi ile ilgili olarak 2 sene önce 12 milyon euro gibi rakamlardan bahseden Demirören başkanın o zamanlarda transferi gerçekleştirseydi beşiktaşlı olarak ne düşünürdünüz bu da ayrı bi soru işareti..Del Bosque ve Aragonese verilen ücretlerin arasında 6 yıl ve 3 kat fark oldugunu bilmenize rağmen rakamları telafuz etmemenizde şaşırtıcı.Bilica nın oynadıgı futbol dışındaki hayatınında bir beşiktaşlıyı ilgilendirmeside cok derin bi mevzu.Transferler hakkında yorumları yaparken topuz olayındaki kuyruk acısını bir kenara bırakarak,beşiktaştaki yıllarca süren transfer fiyaskosunu göz önünde bulundurarak daha objektif yorumlar getirmeniz dileğiyle..

Gökhan dedi ki...

olm bi alttaki post a atacaktın bu yorumu :)
ben burada glen johnson diyordum :)

daha önceki hatalı transferler nedeniyle niye ferrari için de soru işareti oluyor anlayamadım.gordon,diatta,zapo,seric vs. gibi oyuncularla kıyaslanmayacak kadar basarılı bir kariyeri oldugu ortada.

2 sene önce topuz a 11 milyon € verseydik tabii ki çok pahalı oldugunu söyleyecektim.

del bosque ye bilindiği gibi 2007'de ki cl den aldıgımız paralarla tazminatı ödedik.yani aragones le arasında 6 degıl 2 yıl fark vardı,ve 3 degıl 2 kat vardı.

bilica için de acaba beşiktaşa gelseydi de medya bu olayı örtbas edecek miydi yoksa sürekli olarak gündeme mi getirilecekti onu demek istiyordum

zaten anlatmak istediğim bu transferlerin medyada nasıl algılandığıydı yani fb ya da gs ye karşı değil sadece beşiktaşın hatalarını ortaya çıkarma hevesindeki medyaya karşı yazılmış bir yazıydı.