25 Haziran 2009 Perşembe

İsmail Köybaşı ve Rıdvan Şimşek Beşiktaş'ta

2008-09 sezonunun Süper Lig'de en iyi çıkış yapan 2 oyuncusu herhalde Bursaspor'lu Sercan'la birlikte G.Antepspor'un 19'luk sol beki İsmail Köybaşı'ydı.
İlk maçını İst.Bş.Bld. karşısında oynayan İsmail'i ilk olarak ligin devre arasında G.Antepspor'la deplasmanda oynadığımız Türkiye Kupası grup maçında farketmiştim.Ardından 2.yarıda seyrettiğim 4 maçta da takımının iyileri arasında yer alıyordu.
Özellikle ofansif özellikleri çok yüksek olan bir bek İsmail.Şu an için milli takımda da oynayan,benim de çok beğendiğim H.Balta'nın üzerine çıkabilme potansiyeli olduğunu düşünüyorum.Geçen sezonki gelişimini bu sezon Beşiktaş'ta da devam ettirir ve savunma yönünü de geliştirir ise Türkiye'nin bir numaralı sol beki olmaması için hiçbir neden yok.
Beşiktaş'ın ihtiyacı olup olmamasına gelince de bu transferin tam isabet olduğu ortaya çıkıyor.Yıllardır İbrahim Üzülmez'in yerine sol bek bekleyen bizler için henüz 19 yaşında olan ve pırıl pırıl bir geleceği olan İsmail Köybaşı en uygun isim olarak dikkat çekiyor. Sol bek ihtiyacımızın yanında rakiplerimizle kıyasladığımızda yerli oyunculardaki kalitesizlik nedeniyle en çok bizi zorlayacak olan yabancı sınırı da düşünüldüğünde sol bek için yerli bir oyuncunun transfer edilmesi de tam isabet olmuş durumda.
Şu ana kadar transferin maliyeti ile ilgili kesin bir bilgi yok.İsmail'in yıllık 1 milyon € alacağı söyleniyor ki normal bir ücret bence.Ama G.Antepspor'a verilecek olan bonservis ücreti sanırım epey yüksek olacak.G.Antepspor başkanı İbrahim Kızıl kesinlike oyuncularımızı satmayacağız diyordu,İsmail'in satışına onay vermesini sağlayacak bedelin ne kadar yüksek olacağını tahmin edebiliriz.Ayrıca Beşiktaş'ın birkaç oyuncuyu da G.Antep'e vereceği konuşuluyor.Umarım bu oyuncular arasında takımın yedek stoper eksikliği ve +2 olmaya uygun bir oyuncu olması düşünülerek Zapotocny ve benim favori oyuncularım arasında yer alan S.Kurtuluş yoktur.Serdar'dan bir önlibero olarak halen umutluyum.Tabi eğer Serdar Özkan'ı gönderdiysek bu transferden sağlayacağımız katkıyı daha da arttıracaktır.Yine de S.Kurtuluş ya da Uğur'un gönderilmiş olabileceğini düşünüyorum,diğer bir oyuncunun da Emre Özkan olduğu konuşuluyor.
İsmail Köybaşı'nı kendisi gibi Gaziantepspor'dan gelen ve takımın en özverili oyuncularından biri olan üstteki resimde mücadele ettiği İbrahim Toraman'la beraber önümüzdeki sezon savunma hattımızda görmekten çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.
Yıllardır bek transfer etmemiz gerektiği çok açıktı ancak nedense bu ihtiyaç giderilmiyordu.Bu konuda artık bu sene ciddi adımlar atılması şarttı ve sol bek için Türkiye'deki en uygun isim olan İsmail Köybaşı transfer edildi.
Sağ bek konusunda ise önce Ankaraspor'dan Erhan Güven takıma katılmıştı.Yine de bu kimsenin içini rahatlatan bir hamle değildi.Ben sağ bek için kaliteli bir yabancı transfer bekliyordum.
İsmail'le aynı saatlerde bir transfer haberi de ülkenin batısından geldi.Beşiktaş,Karşıyaka formasıyla bu sezon Bank Asya'da yılın oyuncusu seçilen 1991 doğumlu sağ bek Rıdvan Şimşek ile anlaşmıştı.Anlatılanlara göre yeni bir Gökhan Gönül olma potansiyeline sahip aynı İsmail gibi hücum yönü kuvvetli bir sağ bek olan Rıdvan'ın İsmail'e oranla daha uzun vadeli bir transfer olduğunu ve hemen formayı kapamayacağını düşünüyorum.
Eğer S.Kurtuluş, İsmail alınırken G.Antep'e verilmediyse şu an takımda sağbek oynama ihtimali olan 5 futbolcu var gibi gözüküyor.Artık İ.Toraman'ın sağ bek oynamasına umarım gerek kalmaz ve hem kendisini çok daha yararlı olduğunu düşündüğüm stoperde görürüz hem de savunmanın sağında da gerçek bir sağ bek oynar.
Henüz 20 yaşına gelmemiş iki bekin transferi gerçekten çok ciddi bir adım oldu Beşiktaş için.Bu iki oyuncunun kısa süre içinde takımın değişmezi olmaları halinde Beşiktaş yerli oyuncuların kalitesi sorununu da biraz olsun atlatmış olacak.
Geleceğe yönelik bu iki hamle şu ana kadar pek de iyi gitmeyen transfer döneminde sanırım bütün Beşiktaşlılar için önemli bir moral oldu.Dileğimiz tabii ki bu tarz transfelerin devamının gelmesi yönünde.
Bu 2 genç yeteneğin beklentileri karşılayacak bir performans göstermeleri halinde Fink ve Nihat transferlerini de düşününce çok da fazla eksiğimiz kalmıyor.
Gökhan Zan'ın kaybından dolayı bir yerli yedek stoper gerekecek.Bunun için de en uygun aday Getafe'de forma şansı bulamayan İbrahim Kaş gibi gözüküyor.Bir diğer transferin de sol içe yapılması halinde(İsmail gelirken yanında keşke Murat Ceylan'ı da getirse) Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon da rakipler ne yaparsa yapsın en az onlar kadar şampiyonluk şansı olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok: